Hogyan készítsünk hangulatos belső teret nem csak ősszel - 1. rész

Rövidebb nappalok, szürke égbolt és hűvösebb hőmérséklet. Ez az a szentháromság, amely minden évben az ősz érkezését jelzi - egy olyan évszak, amely sokunk számára elveszi a nyár napsütéses energiáját, és egy kis szünetbe taszít minket. Ha életünkről van szó, szívesen bebújunk otthon a takaró alá a tévé előtt, vagy leporoljuk a forralt bor receptjét. Pedig sokkal többet tehetünk azért, hogy otthonunk hangulatos és meleg legyen. Megvannak a bevált tippjeink, hogyan hangolhatja át a bútorokat és a lakberendezést, hogy mosollyal az ajkain vészelje át az őszt és a telet. Elsőként a virágmintákat vesszük szemügyre, amelyekkel feldobhatjuk a nappalit, majd a természetes anyagok használatára vonatkozó tippel folytatjuk, amelyek tapintásra és ránézésre is melegséget árasztanak, és a hangulatot fokozó őszi motívumok bemutatóját is megnézzük. A végén még egy bónusz tippet is adunk, szóval ne siessen olvasás közben. Jó szórakozást!

Az ősz egy lehetőség arra, hogy teljes mértékben élvezzük az otthon melegét

Az ősz egy lehetőség arra, hogy teljes mértékben élvezzük az otthon melegét

Amikor a virágok kint elhalnak, hozza be őket

Ha Ön lelkes kertész, akkor ezt a tippet biztosan használni fogja. Egyes növények nem telelnek át a szabadban, ezért minden évben cserépben az előszobába vagy esetleg a pincébe költöztetheti őket, hogy nyugodtan és erőteljesen élhessék át a tavaszt. Ez nem csak az élő növényekre igaz. Ahogy karácsonykor sokan elképzeljük az édesség, de az alma és a fahéj illatát is, úgy ősszel a dekoráció megfelelő megválasztásával pozitív hangulatot csalogathatunk otthonunkba, még akkor is, ha kint éppen minden ördög megnősül, és a köd miatt egy lépést sem látunk. Csak válassza ki az Önnek tetsző mintákat. Kezdjük bátran például a virágosokkal, amelyek minden helyiségben remekül működnek.

Az étkezőasztalra kerülhet egy merész terítő, virágzó rózsák vagy esetleg dáliák mintájával. Öntől függ, hogy milyen virágokat szeret. Javasoljuk, hogy olyanokat válasszon, amelyek nemrég virágoztak a szabadban. A tavaszi virágokat tartogassa a tél végére, amikor a dekorációt lecseréli, és felkészül a kinti igazi virágzásra. A szőlő inda motívum vagy a szép színű levelek is alkalmasak őszre. A tompa és gazdag színek tökéletesek lesznek a nappali kanapé huzathoz vagy karosszékeihez, és üdvözítő árnyékot adnak majd a takarónak, amelyet magára vet, amikor ülőgarnitúrán heverészik a tévé előtt a már említett forralt borral a kezében.

Sok múlik a személyiségén is. Ha forróvérű extrovertált valószínűleg jobban jár, ha élesebb árnyalatokhoz és virágmintákhoz nyúl. Ezeket nemcsak asztalterítőkön, hanem ágytakarókon, párnahuzatokon és hasonlókon is használhatja. A nyugodtabb és csendesebb természetűek számára viszont a barna és a zöld árnyalatok kombinációja a megfelelő megoldás, mivel nem zavaróak, ugyanakkor nyugodt légkört teremtenek, ami egy forró és egyesek számára rohanó nyár után megfelelő. Néha elég egy kis terítő vagy futó a dohányzóasztalra, egy váza érett csipkebogyóval, és máris gondoskodott az őszi hangulatról. Ajánljuk az élő vágott virágokat is. A kisebb, két-három jellegzetes virágzatból álló csokrokat jobban szeretjük. A kecses és finom eustomák minden érzékeny léleknek, a vörös rózsák a tettrekészség és az energia szerelmeseinek fognak tetszeni.

Természetes fa, bőr és sárgaréz használata

A természetes anyagokból készült dekorációknak egyedi varázsa van. Úgy tűnik, hogy visszavisznek minket a gyökereinkhez és a természetességhez, még akkor is, ha egy szupermodern belső térben helyezzük el őket, ahol találkoznak az intelligens készülékekkel, az internettel vagy a legújabb tv- és okostelefon-modellekkel. A fából készült szobrocskák, vázák vagy tálak mindig illeszkednek és tökéletesen beleolvadnak a helyiség meglévő berendezési tárgyaiba. Remekül fognak mutatni egy asztalon vagy egy vitrinben a nappaliban. Különösen elegánsak a fatálcák, amelyekre más őszi dekorációkat halmozhat, amelyek erdei témához, mohához vagy egy hangulatos kuckóhoz illő, égő gyertyával. Közönséges viaszgyertyát gyújt-e, vagy inkább illatosat, az csak Öntől függ.

A természetes fa bútorokhoz és lakberendezési kiegészítőkhöz egyaránt illik

A természetes fa bútorokhoz és lakberendezési kiegészítőkhöz egyaránt illik

A bőr kiegészítők ugyanolyan elegánsak és funkcionálisak. Ha van otthon bőrrel bevont fotele, ősszel legjobb partnerei lesznek egy forró ital vagy egy érdekes könyv mellett. Még ha a forró nyáron a bőrülést meg is viselte a rövidnadrág, a karfáknak pedig el kellett viselniük a forró alkarokat, most tökéletes társak lesznek. Ha belesüllyed egy kényelmes bőrrel bevont fotelbe vagy kanapéba, melege lesz, és semmi sem rontja el a boldogság érzését. Ha szeret kertészkedni, vagy közel van az erdőhöz és a vadhoz, akkor a kanapé körüli szőnyeget szőrmére vagy állatbőrre cserélheti. Vidéki hangulatot varázsolhat egy kis vadregényességgel.

A sárgaréz és a fém minden árnyalata pompás ebben az évszakban. Ez nem csak az őszre igaz, de télen is értékelni fogja őket. Ha állólámpát vagy esetleg fali lámpát választ, mindenképpen nyúljon a sárgaréz alkatrészekkel vagy árnyékolóval ellátott dekorációhoz. Meglátja, hogy az ilyen darabok gyönyörűen illeszkednek majd a szobája őszi hangulatához. Ha pedig mindent a tökéletességig akar fokoozni, szerezzen be egy sárgaréz keretezésű lámpát. Manapság már nem kell tealámpával figyelnie a nyílt tüzet. Nyugodtan választhat egy LED világítású opciót, hogy nyugalmat adjon, és reggeltől estig világítson. A LED-ek ugyanis gyakorlatilag nem használnak áramot, így akkor sem teszik tönkre, ha egész ősszel nem kapcsolja ki a lámpást.

Varázsoljon egy őszi kiállítást, hogy üdvözölhesse Önt

Szépek a faragott tökök a verandán, de ez még nem minden. Ha nem sértődik meg, ezek már egy kicsit közhelyesek, hogy mindenki házát díszítik a környéken. Jobb az eredeti látvány, ami egyértelművé teszi, hogy tárt karokkal fogadjátok az őszt, még akkor is, ha néha szörnyű időjárással és mogorva sötétséggel kínoz, ami miatt átkozza az ébresztőóráját, amikor reggel munkába indul. Pozitív hozzáállással jobban átvészeli az egész őszt, ráadásul kreatív is lehet. Nincs egy általános receptünk arra, hogyan dobja fel az előszobáját, mit tegyen a polcra, vagy hogyan szépítse meg az ajtó előtti padot, de a következők nálunk beváltak.

Javasoljuk, hogy javítsa az őszi elrendezést egy világító lánccal

Javasoljuk, hogy javítsa az őszi elrendezést egy világító lánccal

Ha vannak otthon befőttesüvegek, vagy akár nagy befőttesüvegek, itt az ideje, hogy elővegye őket. Rögtönzött vitrinekké válnak, amelyekbe bármit elhelyezhet. Ez azért jön jól, mert a zárt üvegből készült kiállítási üvegek nem tudnak annyi port vagy apró állatot tartani, amelyek elcsúfítanák a fáradságos munkával létrehozott kiállítást. Jól jönnek a tobozok, a csipkebogyók vagy a szárított áfonya. Apró dísztökökhöz is nyúlhat, ha nem tudja nélkülözni, és a moha is jól mutat. Mindezeket tetszés szerint kombinálhatja az üvegben. Ezután zárja össze őket, és már meg is van a dekoráció alapja.

A befőttesüvegeket feldobhatja dekorációval, például egy LED-csíkkal, hogy alulról világítsa meg őket. Tarthatja őket sorban egy polcon, vagy esetleg az előszoba egyik oldalsó asztalán. A LED-csíkot mindenesetre úgy helyezze a befőttesüvegek alá, hogy a LED-ek felfelé, a befőttesüvegek belseje felé mutassanak. Alternatív megoldásként megvilágíthatja csak az üvegek mögötti falat is. Mindkét lehetőséget értékelni fogja naplemente után és reggel, amikor még sötét van vagy szürkület. Ne vigyük ugyanakkor túlzásba a fény intenzitását, hogy a kemény sugarak ne vakítsanak és ne legyenek kellemetlenek a szemnek. Adjon hozzá egy váza ágakat színes levelekkel vagy csipkebogyóval, mint a hab a tortán, és máris olyan gyönyörű látványt kap, amiért még az irigy szomszéd is megdicséri.

Mutassa meg az ősz gyümölcseit az otthonán belül is

Bónusztippünk ezúttal az ősz összes jellegzetes jeléről szól, amelyeket akár otthon, a tető alatt is felvillanthat. Nem számít, hogy szereti-e a diót, a téli körtefajták híve vagy a klasszikus késői almát részesíti előnyben. Mindezeket a gyönyörű őszi gyümölcsöket bátran elrendezheti egy tálban, kosárban vagy egyszerűen csak tányérokon, és szétterítheti a lakásban vagy a házban, hogy látványt nyújtsanak. Remekül mutatnak az asztalon vagy egy kisasztalon. Használhatók a verandán vagy a nappaliban is.

Az őszi gyümölcsök nemcsak nagyszerű ízűek, hanem dekorációként is működnek

Az őszi gyümölcsök nemcsak nagyszerű ízűek, hanem dekorációként is működnek

Az összegyűjtött levelek otthon is ugyanolyan jól fognak kinézni. Ezek lehetnek a juharok vörösesbarna, nagy tenyérnyi levelei, vagy csak az éger vagy más lombhullató fák kisebb levelei. Ezt önre bízzuk. Mindegyik remekül mutat a hűtőszekrényre tűzve egy mágnessel, vagy egy zsinórra erősítve a hirdetőtábla mellé, ahová általában a fényképeket akasztja. Egy vékony nyírfaág vagy gally és egy darab moha is hasznos. Öntől függ, hogy minimalista akar-e lenni, vagy meghívja az őszt az otthonába.

Megérkeztünk a hangulatos őszi enteriőrökre vonatkozó útmutatónk első részének végén. Reméljük, érdekesnek találta tippjeinket, és kipróbálja őket. Ha pedig végzett, nézze meg a blogunk további cikkeit. Örömmel írunk rendszeresen.

További cikkek

Cikk megosztása

  • Regisztráció

Új fiók regisztrálása

Már van fiókja? Jelentkezzen be helyette