WC átalakítás felújítás nélkül

WC, toalett, mellékhelyiség. Bár minden nap használjuk „azt a szobát”, és aligha tudjuk elképzelni az életünket nélküle, mégis gyakran elhanyagolt pont az otthonunkban. Pedig oly sokféleképpen megszépíthetjük egy pillanat alatt.

Tiszta lappal

Még a legdíszesebb szoba sem hagy jó benyomást, ha bűz és piszok van benne. Ez a kettő egyszerűen nem teszi szebbé az otthon egyetlen szegletét sem, és ez duplán igaz a WC-re. Mielőtt tehát nekilátna a tényleges átalakításnak, takarítsa ki alaposan a helyiséget.

Tipp: A WC vízkő és a szennyeződésektől való megtisztításához, csak használjon ecetet és szódabikarbónát, néhány csepp illóolaj pedig frissé teszi.

1. lépés: A WC alapos tisztítása

1. lépés: A WC alapos tisztítása

Ne spóroljon a virágokkal

A különféle virágok villámgyorsan, de mégis látványosan átalakítják a WC-t. A vázákban lévő élő virágok és cserepes növények megteszik a magukét. Ha a virágmotívumokat a falakon és a fürdőszobai textíliákon is hagyja „kivirágozni”, igazán hatásos látványt nyújtanak.

Csak néhány perce van, hogy felújítsa a WC-jét? Fogadjon a virágos dekorációra

Csak néhány perce van, hogy felújítsa a WC-jét? Fogadjon a virágos dekorációra

Varázsoljon kiegészítőkkel

Egy szép törölköző, egy új fürdőalátét, egy szappantartó vagy egy WC-papír tartó látszólag apró dolgok, amelyekre gyakran nem is gondolunk. Ha azonban jobban átgondoljuk a kiválasztásukat, akkor ezek lehetnek azok a közmondásbeli részletek, amelyekben a tökéletesség rejlik.

Az ízléses kiegészítők a WC-t kellemesen otthonossá teszik

Az ízléses kiegészítők a WC-t kellemesen otthonossá teszik

Tükör bevetése

Szükségtelennek tartja, hogy külön tükröt vásároljon a WC-hez? Higgye el, hogy ennek az ellenkezője igaz. Egy olyan kis helyiségben, mint a WC, fogja a legjobban értékelni a hatását. A tükrök nemcsak esztétikailag szépíthetik meg a teret, hanem világosítják és vizuálisan megnövelik azt.

A tükör feldobja és vizuálisan megnöveli a szűkös teret

A tükör feldobja és vizuálisan megnöveli a szűkös teret

Világítsa meg

Egy másik módja annak, hogy szó szerint ragyogni hagyja a WC-jét, egy új világítás. A fali lámpák, spotlámpák vagy a sokoldalú LED-csíkok hatékony kiegészítői lehetnek a klasszikus mennyezeti világításnak. A mozgásérzékelővel ellátott aljzatra szerelhető tájékozódási lámpák vagy dekoratív LED-es éjszakai lámpák kellemesebbé teszik az esti WC-látogatást.

A fali világítás növeli a belső tér varázsát

A fali világítás növeli a belső tér varázsát

Hívja meg művészetet

Egy festmény, egy bekeretezett poszter vagy egy kedvenc idézet különlegessé teszi a szobát. Ráadásul sok kreatív ember azt mondja, hogy a legjobb ötletei akkor támadnak, amikor a WC-n ül. Miért ne menne tehát szembe a szokásokkal, és alakítsa át a WC-jét egy inspiráló enteriőrré! Egy próbát mindenképpen megér.´

A szobrokat és festményeket szívesen látják a WC-n

A szobrokat és festményeket szívesen látják a WC-n

(Újra)festés és tapétázás

Az utolsó tipp a legidőigényesebb, de mindenképpen érdemes megfontolni. Különösen akkor, ha radikális átalakításba kezd. A festést és a tapétázást egy kis ügyességgel maga is elvégezheti. A színek, minták és textúrák széles választékának köszönhetően gyerekjáték lesz megtalálni álmai tapétáját. Ha azonban a rendelkezésre álló motívumok közül egyik sem nyeri el a tetszését, saját grafikai tervei alapján elkészíttetheti a saját eredetijét.

A mosható és nedvességálló tapéta ideális választás a WC-be

A mosható és nedvességálló tapéta ideális választás a WC-be

Amint láthatja, már apró módosítások is nagy átalakulást eredményezhetnek, és jobb érzéssel használhatja a WC-t. Ne tekintsen tehát többé szerény Hamupipőkeként a vécéjére, hanem tegye azt elbűvölő királynővé.

Cikk megosztása

  • Regisztráció

Új fiók regisztrálása

Már van fiókja? Jelentkezzen be helyette